• Home
  • Bloggen
  • FÅ DIT GENBRUGSTØJ TIL AT DUFTE FRISKT IGEN!

FÅ DIT GENBRUGSTØJ TIL AT DUFTE FRISKT IGEN!

Af Michelle Robért
Vi kan ikke undslippe det – brugt tøj er brugt tøj. Det vil altså sige, at en eller flere har haft tøjet før dig, og derfor kommer tøjet oftest med et menneskelig aftryk - i form af en fremmed lugt (eller duft, om man vil)

Hos HELLO VINTAGE damper, vasker eller desinficerer vi som regel altid vores tøj før det sendes til webshoppen - eller pakket med på vores kilo-markeder. Men selvom tøjet er rent og vasket, kan du måske stadig godt opleve denne fremmede lugt fra dit nye genbrugstøj, som du gerne vil have fjernet.

Herhjemme bruger vi svanemærket, duftfri sæbe.. Det kan godt være svært at overdøve stærkt parfumeret sæbe fra fx US med NEUTRAL... Derfor har vi samlet alternative måder at fjerne lugten på, hvis en enkelt vask ikke kan tage lugten...

 

FRISK LUFT

Hvis du er kommet hjem med dit nye fede genbrugstøj, og synes det lugter en smule, så kan du som det første altid prøve at lufte dit fund udenfor eller foran et åbent vindue - og gerne i flere dage, hvis det er muligt. Husk at hænge det et tørt sted, og ikke direkte i solen, da det vil blege tøjet. Vask herefter tøjet.

 

FRYSEREN
Nogle gange kan en tur i fryseren også være et ret effektivt middel mod lugten!  Læg dit tøj i en plasticpose, og put det i fryseren – gerne i et par døgn. Frostgrader fjerner ikke blot lugten, men dræber også evt. møllarver & bakterier – så det er blot en ekstra bonus grund til at fryse dit tøj.

 

DAMP DIT TØJ
Damp kan også være med til at fjerne lugten på dit fund. Så find damperen frem og giv den en tur, ellers kan du lade tøjet hænge på badeværelset imens du tager et langt og varmt bad.

 

BRUG EDDIKE
Du kan prøve at vaske dit genbrugstøj i en blanding af eddike og vand, hvor blandingsforholdet skal være 50/50. Hvis tøjet godt kan tåle det, så kan du også prøve at lægge det i blød i blandingen i nogle timer. Er materialet til gengæld ikke særlig glad for vand, så kan du hænge det over en skål med eddike i et lille aflukket rum med et vindue åbent. Husk selvfølgelig at vaske tøjet bagefter -enten i hånden eller i vaskemaskinen.

 

BAGEPULVER
Du kan prøve at lægge dit tøj i blød i en spand med koldt vand og 2 dl. bagepulver. Lad det trække i et stykke tid, hvorefter du vasker tøjet som vanligt.

Tip! For at være sikker på om tøjet kan tåle bagepulveret, kan du afprøve bagepulver-blandingen et skjult sted på tøjet - inden du ligger det helt i blød.

 

VODKA
Du havde måske ikke regnet med det, men vodka kan faktisk hjælpe dig med at fjerne lugten fra dit genbrugstøj. Du skal bare blande 1 del vodka med 2 dele vand, som du så sprøjter direkte på tøjet. Lad det sidde i et stykke tid, hvorefter du vasker tøjet enten i hånden eller i vaskemaskinen – så du ikke render rundt og lugter af alkohol i stedet for.
Kvaliteten af vodka har ingen betydning, så du kan sagtens bruge den billigste af slagsen.

 

RODALON SPORTS VASK
Følg anvisningen på flasken og lad dit tøj trække inden du vasker normalt - du kan også lade Rodalon udgøre for sæbe, hvis det ikke er plettet...

 

SEND DIT FUND TIL RENS

Hvis materialet er meget sart - eller du simpelthen ikke kan komme af med lugtenpå egen hånd, så kan du altid sende genbrugstøjet til et renseri, hvor det bliver renset professionelt. Det er dog en god ide at sørge for, at renseriet ved, hvordan de skal håndtere ældre tøj - inden du indleverer tøjet.

TIP! Når du engang får tøjet igen, så husk at tage renseriposen af!. Tøjet har nemlig godt af luft, og ved at lade tøjet være i posen kan du skabe et drivhus med rester af kemikalier fra renseriet, hvilket kan skade tøjet på længere sigt.

 -----------

Har du andre geniale hacks til at komme genbrugs-lugten til livs?
Skriv det gerne herunder i kommentaren, så vi kan tage den med i guiden her!

Ellers vil jeg ønske dig held & lykke med at komme den uønskede duft til livs!
(Og som opmuntring; Jeg tror ikke endnu jeg har måttet opgive en style, der lugtede.. Det har ALTID lykkedes mig med de simple tricks herover!!)


Genbrugshilsner
Michelle

SKRIV EN KOMMENTAR

Bemærk venligst at kommentarer skal godkendes inden udgivelse...


TILBAGE TIL TOPPEN
Language
Danish
Open drop down
-->