SÅDAN BLEV HELLO VINTAGE TIL...

Af Louise Trillingsgaard
/ 1

HELLO VINTAGE SKETE EGENTLIGT LIDT VED EN TILFÆLDIGHED - OG KOM STILLE SNIGENDE IND I VORES LIV.

Faktisk havde hverken Frede eller jeg ægte tænkt vi skulle være vintage-kræmmere - eller for den sags skyld selvstændige... Ikke destro mindre skete det helt automatisk.. Men lad os lige spole lidt længere tilbage i vores historik... Vi hopper tilbage til 2014, hvor Louise har taget et lille forspring - med støtte & hep fra Frede..!

2014 - Jeg får vores andet barn, og skriver under barslen min første bog RETROGULD, der er en inspirations bog til at indrette sig og klæde sig i genbrug .. Vi har nemlig elsket genbrug og vintagetøj i mange år - faktisk også før det var trendy! 

Bogen viser sig senere at blive det første spadestik til vores selvstændige karriere.. (Men det aner vi slet ikke på nuværende tidspunkt!)

2015 - Jeg udgiver min bog om retro interiør og vintagemode. Da det SLET ikke er mig med en fancy, champagne bog-reception, vælger jeg at markere udgivelsen ved afholde et loppemarked i Århus - med de yndlingsbutikker nævnt i bogen.. Her slås jeg lidt med at fylde en hal på 1200m2 med fine udstillere - og sprede eventet på de sociale medier.. Hallen bliver helt fyldt ud, og markedet ender med at blive en KÆMPE succes - og udstillerne trygler mig om at afholde flere markeder!

Jeg afviser naturligvis pure, fordi det første marked var alligevel ved at tage livet af mig - som nybagt Mor... Meeen på vejen hjem snakker mig og Frede alligevel om mulighederne - og så går der ikke længe før det næste marked er annonceret..

Alt imens jonglerer jeg et fuldtids-job i modebranchen - samtidigt med at jeg afholder ca. 2-4 RETROGULD markeder årligt (retro/vintage-markeder med unikt interiør til dit hjem).. Frede arbejder ligeledes i modebranchen - men hos et andet firma..

(Vi har på nuværende tidspunkt arbejdet i modebranchen i+10 år)

Frede kommer så på et tidspunkt og siger; "Nu kan du faktisk godt sige dit job OP! Vi kommer ikke til at leve som konger, men det ville være okay for os!". Og da han er Mr. livrem-og-seler, siger jeg simpelthen op dagen efter! BUM! 

Vi skruer op for antallet af RETROGULD markeder og satser på flere byer som fx Odense, Aalborg - og slutteligt København..

Vores bankmand ser et kæmpe lys i os og det er nærmest ham, der skubber os ud i vores allerførste kilo-marked på Aarhus havn. Dette kalder vi RETROGULD KILO. Vi bruger en helt uge på at gøre hallen på havnen klar - og vi bliver ganske enkelt væltet bagover af kunder..

Dette kaosagtige, første marked kan du læse meget mere om her! 

2016 - Vi laver flere kilo-markeder; optimerer og forbedrer konceptet - og det får efterhånden sit eget brand & HELLO VINTAGE er, sådan ægte, født...

Frede proklamerer stolt, at han i løbet af dette år også hopper ud som 100% selvstændig, fordi markederne fylder mere og mere - og han vil gerne have endnu flere markeder & byer på..

Så der går ikke længe før Frede siger op! Nu beskæftiger HELLO VINTAGE os begge og årene herefter går med at lave endnu flere markeder & optimere, optimere, optimere..

2017-2018 - Vi fortsætter med at forbedre konceptet. Vi laver en midlertidig POP-UP shop inde i Aarhus C - og vi tester nye lande af. Herunder Sverige & Tyskland...

2019 - Jeg stopper nu helt med at lave RETROGULD markederne. For at kunne fokuserere på HELLO VINTAGE 100%.. Vi finder ret hurtigt ud af at der er for meget at se til - og vi vælger at gå vejen med mindst forhindringer / og mest leg!

2020 - Covid-19 virus lammer Danmark - ja faktisk hele Verden. Den rammer naturligvis også vores event-baserede virksomhed! Men én dag inde i vores første lockdown - rejser vi os & går vi i krig med at virkeliggøre en kæmpe drøm.. Nemlig at åbne en vintage webshop!

Ordrerne strømmen ind - sammen med kærlige ord og en virkelig varmende støtte for vores lille hjertedrevne virksomhed!

Denne webshop afholder os fra at gå helt i stress-mode & dø af bekymringer for fremtiden... Og det bliver en kæmpe bonus at have, når først DK genåbner..

Vi tester også ONLINE KILO sale af på webshoppen - og dette koncept er kommet for at blive. Det kan du finde ca. én gang i måneden her på shoppen!

Vi launcher også vores helt egne prints - lavet på vintage sweatshirts! Desuden investerer vi i vores helt egen print-station..

2020 har nok været et af vores vildeste år! Så selvom Corona er alt-ødelæggende for rigtig meget - kan vi nu alligevel takke den kærkomne pause-knap, der fulgte med pandemien!

2021 - Vi er nu så småt begyndt at genoptage vores markeder igen, alt imens vi prøver en masse nyt af på shoppen! 

Jeg håber du synes det var sjovt med et lille indblik i vores iværksætter-rejse. Vejen har ikke altid været lige for os - og nogle gange også rigtig svær & bumpet! Men vi er dog helt & aldeles enige om, at vi ikke kunne drømme om at lave noget som helst andet!

Genbrugshilsner
Louise Trillingsgaard

 

SKRIV EN KOMMENTAR

Bemærk venligst at kommentarer skal godkendes inden udgivelse...


TILBAGE TIL TOPPEN
Language
Danish
Open drop down
-->