SÅDAN BLEV HELLO VINTAGE TIL...

by Louise Trillingsgaard
/ 1

HELLO VINTAGE SKETE EGENTLIGT LIDT VED EN TILFÆLDIGHED - OG KOM STILLE SNIGENDE IND I VORES LIV.

Faktisk havde hverken Frede eller jeg ægte tænkt vi skulle være vintage-kræmmere - eller for den sags skyld selvstændige... Ikke destro mindre skete det helt automatisk.. Men lad os lige spole lidt længere tilbage i vores historik... Vi hopper tilbage til 2014, hvor Louise har taget et lille forspring - med støtte & hep fra Frede..!

2014 - Jeg får vores andet barn, og skriver under barslen min første bog RETROGULD, der er en inspirations bog til at indrette sig og klæde sig i genbrug .. Vi har nemlig elsket genbrug og vintagetøj i mange år - faktisk også før det var trendy! 

Bogen viser sig senere at blive det første spadestik til vores selvstændige karriere.. (Men det aner vi slet ikke på nuværende tidspunkt!)

2015 - Jeg udgiver min bog om retro interiør og vintagemode. Da det SLET ikke er mig med en fancy, champagne bog-reception, vælger jeg at markere udgivelsen ved afholde et loppemarked i Århus - med de yndlingsbutikker nævnt i bogen.. Her slås jeg lidt med at fylde en hal på 1200m2 med fine udstillere - og sprede eventet på de sociale medier.. Hallen bliver helt fyldt ud, og markedet ender med at blive en KÆMPE succes - og udstillerne trygler mig om at afholde flere markeder!

Jeg afviser naturligvis pure, fordi det første marked var alligevel ved at tage livet af mig - som nybagt Mor... Meeen på vejen hjem snakker mig og Frede alligevel om mulighederne - og så går der ikke længe før det næste marked er annonceret..

Alt imens jonglerer jeg et fuldtids-job i modebranchen - samtidigt med at jeg afholder ca. 2-4 RETROGULD markeder årligt (retro/vintage-markeder med unikt interiør til dit hjem).. Frede arbejder ligeledes i modebranchen - men hos et andet firma..

(Vi har på nuværende tidspunkt arbejdet i modebranchen i+10 år)

Frede kommer så på et tidspunkt og siger; "Nu kan du faktisk godt sige dit job OP! Vi kommer ikke til at leve som konger, men det ville være okay for os!". Og da han er Mr. livrem-og-seler, siger jeg simpelthen op dagen efter! BUM! 

Vi skruer op for antallet af RETROGULD markeder og satser på flere byer som fx Odense, Aalborg - og slutteligt København..

Vores bankmand ser et kæmpe lys i os og det er nærmest ham, der skubber os ud i vores allerførste kilo-marked på Aarhus havn. Dette kalder vi RETROGULD KILO. Vi bruger en helt uge på at gøre hallen på havnen klar - og vi bliver ganske enkelt væltet bagover af kunder..

Dette kaosagtige, første marked kan du læse meget mere om her! 

2016 - Vi laver flere kilo-markeder; optimerer og forbedrer konceptet - og det får efterhånden sit eget brand & HELLO VINTAGE er, sådan ægte, født...

Frede proklamerer stolt, at han i løbet af dette år også hopper ud som 100% selvstændig, fordi markederne fylder mere og mere - og han vil gerne have endnu flere markeder & byer på..

Så der går ikke længe før Frede siger op! Nu beskæftiger HELLO VINTAGE os begge og årene herefter går med at lave endnu flere markeder & optimere, optimere, optimere..

2017-2018 - Vi fortsætter med at forbedre konceptet. Vi laver en midlertidig POP-UP shop inde i Aarhus C - og vi tester nye lande af. Herunder Sverige & Tyskland...

2019 - Jeg stopper nu helt med at lave RETROGULD markederne. For at kunne fokuserere på HELLO VINTAGE 100%.. Vi finder ret hurtigt ud af at der er for meget at se til - og vi vælger at gå vejen med mindst forhindringer / og mest leg!

2020 - Covid-19 virus lammer Danmark - ja faktisk hele Verden. Den rammer naturligvis også vores event-baserede virksomhed! Men én dag inde i vores første lockdown - rejser vi os & går vi i krig med at virkeliggøre en kæmpe drøm.. Nemlig at åbne en vintage webshop!

Ordrerne strømmen ind - sammen med kærlige ord og en virkelig varmende støtte for vores lille hjertedrevne virksomhed!

Denne webshop afholder os fra at gå helt i stress-mode & dø af bekymringer for fremtiden... Og det bliver en kæmpe bonus at have, når først DK genåbner..

Vi tester også ONLINE KILO sale af på webshoppen - og dette koncept er kommet for at blive. Det kan du finde ca. én gang i måneden her på shoppen!

Vi launcher også vores helt egne prints - lavet på vintage sweatshirts! Desuden investerer vi i vores helt egen print-station..

2020 har nok været et af vores vildeste år! Så selvom Corona er alt-ødelæggende for rigtig meget - kan vi nu alligevel takke den kærkomne pause-knap, der fulgte med pandemien!

2021 - Vi er nu så småt begyndt at genoptage vores markeder igen, alt imens vi prøver en masse nyt af på shoppen! 

Jeg håber du synes det var sjovt med et lille indblik i vores iværksætter-rejse. Vejen har ikke altid været lige for os - og nogle gange også rigtig svær & bumpet! Men vi er dog helt & aldeles enige om, at vi ikke kunne drømme om at lave noget som helst andet!

Genbrugshilsner
Louise Trillingsgaard

 

LEAVE A COMMENT

Please note, comments must be approved before they are published


BACK TO TOP
Language
Danish
Open drop down
-->